Mikä ihmeen Lasikenkä?

Tanssikoulu Lasikenkä aloitti toimintansa Riihimäellä tammikuussa 2017. Koulun perusti kaksi rohkeaa naista, Outi Tonteri ja Jaana Jokinen. Koulu sai Lasikenkä-nimen, koska se sijaitsee Lasitehtaantiellä ja koska domain oli vapaana! Lasikengästä tuli Pikkusulka Tmi Outi Tonterin aputoiminimi.

 

Isosti lähdettiin liikkeelle, mutta vaihtelevalla menestyksellä:)

Tuoreen yrittäjän oli vaikea hahmottaa, että markkinointiin menee PALJON enemmän aikaa kuin itse asiaan eli tanssituntien vetämiseen. Hieno juttu oli, että heti alussa saimme opettajaksi espoolaisen paritanssin moniottelijan Kimmo Luukkosen. Kimmo opetti jatkotason tunteja Lasikengässä kerran viikossa yli kolme vuotta eli koronapandemian aiheuttamaan toiminnan seisahtumiseen asti (maaliskuussa 2020).

 

Seuratanssinohjaajat Suvi Melaja ja Hannu Pekkola ovat alusta asti olleet mukana toiminnassa ja pitäneet kerran viikossa omat tanssituntinsa. Vierailevia opettajia oli alkuvuosina säännöllisesti, mutta koronan jälkeen olemme pääasiassa opettaneet omin voimin.

 

Mutta sitten! Syksyllä 2021 Lasikengässä käynnistyi argentiinalaisen tangon opetus, vetäjinä Maria Christensen ja Simo Lahtinen. Tangossa on aktiivinen oppilasryhmä ja kahdessa vuodessa on edistytty hyvin. Syksyllä 2023 aloitti myös uusi alkeisryhmä. 

 

Tärkeä osa Lasikengän toimintaa on salin vuokraaminen ulkopuolisille toimijoille, mm. omatoimiseen tanssin harjoitteluun. 110m2 peilisalissa on toimiva laminaattilattia ja hyvät äänentoistolaitteet. Tässä salissa kelpaa treenata tanssia!

Scroll to Top